• Головна
  • 8 вересня в Україні велике релігійне свято, коли треба молитися за особливу мрію
10:07, 8 вересня

8 вересня в Україні велике релігійне свято, коли треба молитися за особливу мрію

Різдво Пресвятої Богородиці

Різдво Пресвятої Богородиці

В неділю, 8 вересня, згідно нового церковного календаря християни в Україні відзначають велике релігійне свято - Різдво Пресвятої Богородиці. Його ще в народі називають "Друга Пречиста" або "Осенини". 

В цей день з особливими почестями згадується народження Діви Марії  народженню Діви Марії, матері Ісуса Христа.

Згідно з віруваннями, Діва Марія народилася в Назареті, її батьками були набожні і добрі, але вже літні Іоакима та Анни. Вони багато років не мали дітей, але не падали духом і весь час молилися про дитину. Згодом, обом явився ангел, який сповістив, що у них народиться дочка, матір Спасителя світу.

Народження Марії стало великим благословенням не лише для її батьків, які дуже довго мріяли про дитину, але і для всього людства, адже через неї в світ прийшов Ісус Христос.

Різдво Пресвятої Богородиці відноситься до дванадесятих свят і є дуже важливим для християн, наголошуючи на видатній ролі Марії як великої праведниці та заступниці людей.

В цей день християни моляться, відвідують богослужіння в храмах і дотримуються різних традицій, які пов'язують з цим святом.

Чого не можна робити 8 вересня 

Священники застерігають, що в свято не можна займатися важкою роботою по дому та в дворі - прибирати, мити підлогу, палити сміття і т. д.

Заборонено брати до рук ножиці та голки, шити і вишивати в цей день. 

8 вересня можна молитися за особливе прохання 

В свято Різдва Пресвятої Богородиці бездітні батьки, які мріють про дитину, мають молитися Пречистій Діві Марії та просити її про благодать для своєї сім'ї і здійснення їхньої мрії - народження дитини.

Також здавна вважалося, що після виходу з храму після закінчення богослужіння, віряни, які дають милостиню жебракам, матимуть особливе примноження статків і благодаті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#свято 8 вересня #Різдво Пресвятої Богородиці #Друга Пречиста дата #християнство #релігія #релігійне свято
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...