
07:04, 25 лютого 2020 р.
Полуничний рай: Як фермер із Прикарпаття створив свій бізнес на полуниці

На Прикарпатті існує справжній полуничний рай. Ароматна та соковита ягода росте тут на відкритому ґрунті. Але найбільше надбання – це чотири теплиці, зроблені за іспанським принципом. Накриття зверху зберігає ягоди від дощів, знизу вони мають достатньо повітря, а під землею – система зрошення.
Богдан Лутчин, який вирощує ягоди, запевняє, що полуницю ростить не на вагу, а на якість йдеться в сюжеті Фактів, пише Бліц-Інфо
За вирощення полуниці чоловік взявся п’ять років тому. Починав із двох соток, а ідею запозичив закордоном.
Змагатися із полуничними регіонами, як от Закарпаття чи Херсонщина, Богдан не став. Вирішив використати кліматичні особливості Прикарпаття.
Вибрав так звану ремонтантну розсаду – вона родить пів року, а від перепаду температур стає ще солодшою. Такі сорти вирощують у Нідерландах та на півночі Італії.
Зазвичай урожай збирають від двох до шести людей. Для місцевих це додатковий і доволі прибутковий заробіток. За кілька годин збирачі отримують по 500 грн.
Просто неба тут гектар полуниці.
Богдан раз на тиждень збирає до 80 кілограмів полуниці. У планах фермера збільшити плантації, а також розширити баштан, бо у сезон підприємець вирощує ще й кавуни.
Отримати консультацію щодо вибору та комплектації теплиці чи парника Ви можете в спеціалістів Plastimet:
Телефонуйте: 097 552 76 99 , 066 689 15 45
Читайте також: Тепла грядка - як запорука здорової розсади та раннього врожаю
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
09:53, Сьогодні
09:54, Сьогодні
25
14:06, 18 березня
1
12:48, 14 березня
8
live comments feed...