Як врятуватися від літньої спеки? Перше, що спадає на думку, – купити стаканчик вершкового пломбіру

Солодке освіжаюче морозиво – улюблені літні ласощі і дітей, і дорослих.

І навіть затяті шанувальники здорового харчування не можуть відмовити собі в апетитному ескімо, коли за вікном +30. Дізнавшись про консерванти, барвники, ароматизатори та іншу хімію, якими з лишком набите магазинне морозиво, ми відшукали простий і класний рецепт домашнього пломбіру всього з трьох інгредієнтів. Щоб домогтися ідеальної кремової текстури без морозива, потрібен дійсно магічний рецепт … Ми розповімо, як зробити домашній пломбір в шоколаді, щоб порадувати дітей і поласувати самому. Ніякого виготовлення морозива – швидкість приготування і мінімальний набір інгредієнтів тебе приємно здивують!

СКЛАДОВІ

  • 300 мл згущеного молока
  • 300 мл жирних вершків (25% жирності, не менш)
  • 90 г молочного шоколаду одноразові паперові стаканчики дерев’яні або пластикові палички

ПРИГОТУВАННЯ

Вилий вершки в глибоку посудину і збий їх віночком або міксером до утворення пишної маси. У процесі збивання маса повинна збільшитися приблизно в 2 рази. У вершки поступово вливай згущене молоко, поєднуючи компоненти за допомогою міксера або віночка. Морозиво виходить досить солодким, так що можеш використовувати меншу кількість згущеного молока. Отриману суміш переклади в зручну ємність за допомогою ополоника. Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Наповни кожен з стаканчиків топленим шоколадом, акуратно розподіливши його по стінках і дну. Залишки шоколаду злий назад в миску, залишаючи на стінках лише тонкий шар. Відправ стаканчики в морозильну камеру на 10 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб шоколад на стінках гарненько застиг. Заповни склянки морозивом, встав в кожну ємність паличку і відправ в морозильну камеру на 5 годин, а краще – на всю ніч.