Редис - один з тих сезонних продуктів, який на світовій фуд-арені має звання справжнього суперфуду.

Завдяки вмісту вітамінів групи В, вітаміну С, калію і кальцію, натрію, заліза, магнію, фосфору, а також клітковини, редис особливо корисний в період весняного авітамінозу і занепаду сил. Зокрема, медики стверджують, що вживаючи цей сезонний продукт, можна підвищити імунітет і поліпшити загальний стан здоров'я.

Крім того, дієтологи радять включити редис в раціон тим, хто дотримується дієти - він містить мало калорій і сприяє схудненню.

Пропонуємо дізнатися декілька фактів про користь редису.

Фото: © Freepik

Дослідження, яке в минулому році провели вчені з університету Кагосіма в Японії, показало, що вживання редиски допомагає запобігти розвитку серцевих захворювань і знизити ризик інсульту. Зокрема, їм вдалося встановити, що вживання редиски покращує виробництво оксиду азоту, позитивно впливаючи на коронарні кровоносні судини, а антиоксиданти в складі продукту знижують ризик високого кров'яного тиску і утворення тромбів.

Редис також покращує травлення завдяки вмісту клітковини, яка, як відомо, нормалізує роботу шлунка і позитивно позначається на роботі кишечника.

Фото: © Freepik

Доведена і користь редису при анемії, адже цей місцевий суперфуд ефективно підвищує рівень гемоглобіну в крові. Завдяки вмісту в коренеплоді пектину, регулярне вживання редиски також допомагає очищати організм від токсинів і інших шкідливих речовин.

Ще однією незаперечною перевагою редису для здоров'я є його здатність знижати ризик утворення ракових клітин в товстому кишечнику. За думкою вчених, зниження ризику розвитку онкології пов'язано з вмістом речовини під назвою антоціан, яке надає редису яскравий рожево-червоний колір.

Фото: © Freepik