В Івано-Франківській області планують переробляти гречку, щоб забезпечити потреби мешканців області.
Про це і на прес-конференції повідомив в.о. начальника управління агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Андріїшин. "Ми поставили завдання, щоб навіть крупорушки у нас в області змонтувати для того, щоб наше населення їло нашу гречку", - сказав він.
І. Андріїшин розповів, що в області немає заводу, який переробляє гречку. Тому сільськогосподарські товаровиробники вивозять її на "давальницьких умовах" на заводи в сусідні області.
"І гречка концентрується на таких заводах, а потім її продають або в Росію, або в Білорусію, або в інші країни, а у нас виходить дефіцит гречки", - пояснив в.о. начальника управління агропромрозвитку.
За його даними, цього року сільгосптоваровиробники області посіяли гречку на площі 4,5 тис. га і очікують зібрати 9 тис. т гречки.
"В результаті переробки приблизно так відходить 40% лушпиння. Я думаю, що буде достатньо для нашого населення", - уточнив І. Андріїшин.