На Івано-Франківщині грибами отруїлася 3-річна дитина. Про це повідомили на сторінці Калуської районної військової адміністрації.
"Цими вихідними зареєстрували отруєння лисичками у дитини віком три роки і сім місяців — жительки одного з сіл Калуської громади. Отруєння виникло внаслідок порушення технології приготування грибів", — ідеться у дописі.
Як запобігти отруєнню грибами
відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх тими, що вирощені штучно та підлягають контролю й продаються в торговельній мережі;
- збирати лише відомі гриби;
- не купувати гриби на стихійних ринках;
- пильно оглядати їх, звертаючи увагу на колір капелюшка, губки, ніжки;
- не зривати занадто молоді чи старі гриби;
- не збирати гриби поблизу трас, промислових підприємств та забруднених територій;
- уникати збору грибів у посушливу погоду;
- не куштувати сирих грибів;
- готувати гриби впродовж першої доби після збору;
- варити гриби не менше трьох разів, щоразу у свіжій підсоленій воді щонайменше 30 хвилин;
- зберігати страви з грибами в емальованому посуді в холодильнику не більше ніж добу.
Ознаки отруєння грибами можуть з'явитися як через 30 хвилин після споживання, так і впродовж кількох наступних днів.