З лютого 2022 року на Франківщині класифікуватимуть садиби сільського зеленого туризму

Тепер садибам та готелям присвоюватимуть кількість зірок відповідно до дотриманням стандартів.

Про це повідомляє 0342 з посиланням на Суспільне

Садиби чи готелі зможуть отримати від однієї до трьох зірок. 

Більшу кількість зірок зможуть отримати садиби, які мають окремі приміщення для кухні і санвузлів. Також значною перевагою будуть дитячий майданчик, місце для вогнища, сауну чи басейн.

Однак три зірочки, каже аудиторка-експертка державного підприємства "Івано-Франківськстандартметрологія" Ірина Сушко, нададуть не лише тим господарям садиб, у яких є комфортні умови для проживання і відпочинку. На них можуть розраховувати й ті, хто надаватиме туристам додаткові послуги.

Серед додаткових послуг виділяють послугу зі збирання ягід, грибів, лікарських трав. Може бути участь у сільськогосподарських роботах, риболовля, кінні чи водні маршрути.

Також братимуть до уваги організацію культурно-ігрових програм, проведення традиційних обрядів, фестивалів, майстер-класів, участь у приготуванні й дегустації місцевих страв і напоїв.

Стосовно сільських садиб, то стандарт класифікації має бути добровільним та гнучким,  про розповів голова Івано-Франківської обласної спілки сільського зеленого туризму Павло Горішевський.

Зокрема, відзначив що обов’язковим державним стандартом не будуть підлаштовувати власників садиб під єдині нормативи.

"Кожна садиба є по-своєму унікальна. Тож стандарт має бути гнучким, щоб сільські садиби, не втрачаючи своєї унікальності, були готові надавати послуги на високому рівні – рівні тризіркового готелю", – каже Павло Горішевський.

Перед впровадженням стандартів в Україні, положення обговорили з експертами, науковцями та власниками садиб.

Читайте також, У Коломиї провели благодійний аукціон.