Не просто смачний, але й дуже корисний продукт. Прикарпатцям розповіли, як відрізнити натуральний мед.
Як зазначають у Держпродспоживслужбі області, щоб отримати багато меду, потрібні великі витрати. Адже справжня цінність цього продукту - у натуральності.
Саме тому деякі недобросовісні продавці вдаються до фальсифікації меду, що робить покупку натурального меду нелегкою справою. До меду можуть додавати цукровий сироп, борошно, крохмальну мелясу та інші продукти.
Ознаки фальсифікату:
- фальсифікат, зазвичай, не пахне справжнім медом
- білий мед повинен насторожувати - можливо так багато цукру
- падевий мед має темно-бурий відтінок, натуральний мед не такого кольору
- справжній мед гарно накручується на ложку. Дуже рідкий мед вказує на те, що він неготовий. Такий мед легко може заграти.
- мед не повинен пахнути карамеллю. В такому випадку мед може бути штучного походження.
- взимку мед повинен бути густим.
- натуральний мед можна легко розтерти пальцями. Фальсифікат - утворить грудки.