Здорове харчування та поживність – якими корисними властивостями для нашого організму наділена селера та до чого її найкраще додавати.
Чим корисна селера
Недооцінювати селеру не варто, оскільки вона наділена великою кількістю корисних речовин, які так потрібні нашому організму особливо під час вірусів та інфекцій.
Селеру радимо внести у свій раціон, і зараз ми розкажемо чому!?
Селера – це зелений овоч, який має безліч поживних для здоров'я властивостей та часто використовується для приготування різних страв. Також в селері міститься мало калорій, тому вона просто незамінна для тих, хто дотримується дієти.
Зокрема, в селері є багато корисних речовин і мінералів. У 100 грамах селери міститься: калій – 320 мг, натрій – 200 мг, фосфор – 80 мг, кальцій – 68 мг, магній – 9 мг, залізо – 0,53 мг, вітамін Е – 0,36 мг та багато інших поживних вітамінів.
Цей овоч корисний для підвищення гемоглобіну, зміцнення нервової системи та імунітету. Він має протиалергенні й антисептичні властивості.
Також селера здатна покращувати загальний тонус організму і посилювати фізичну і розумову працездатність.
Селеру можна використовувати для приготування страв: супів, салатів, закусок та смузі. Також надзвичайно корисним є сік із селери.
Широкий асортимент свіжої зелені, овочів та фруктів Ви неодмінно знайдете на прилавках Центрального ринку за доступними цінами.
Отож, харчуйтесь правильно, а головне з користю та будьте здорові!