Фахівці зі Школи громадської охорони здоров'я Гарвардського університету вважають, що вживання одного яйця в день не принесе ніякої шкоди здоров'ю. Однак, якщо їсти два яйця кожен день, це може мати погані наслідки.
Про це повідомляє видання CNN.
За словами завідувача кафедри харчування Френк Ху, людина може з'їсти на сніданок і два яйця, але не більше одного або двох разів на тиждень. У яєчному жовтку міститься багато холестерину, надлишок цієї речовини в крові пов'язаний з високим ризиком атеросклерозу і хвороб серцево-судинної системи.
Такого висновку вчені дійшли за підсумками дослідження, участь в якому протягом 34 років взяли 215 тисяч жінок і чоловіків, які не мали серйозних хронічних захворювань.
Людям, що страждають на діабет 2-го типу, рекомендували вживати яйця рідше через підвищений ризик серцево-судинних захворювань.