Ці заходи розробляються з врахуванням профорієнтації навчального процесу, які поширюватимуться на майбутніх працівників туристичної галузі, ресторанного господарства, сфери торгівлі, метрологічної діяльності, рекламної індустрії.
Ініціатива головного управління Держпродспоживслужби в області має на меті розширювати практичні знання серед слухачів профтехосвіти та вищих навчальних закладів з реалізації державної політики у сферах захисту прав споживачів, безпечності харчових продуктів, санітарно-епідеміологічного нагляду, і спрямована на забезпечення якісних показників життя та добробуту населення.
У Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини переконані, що проєкт сприятиме створенню умов для впровадження та розвитку споживчої освіти всіх рівнів, підвищення рівня споживчої грамотності населення в цілому.