Відомий український кулінарний експерт Євген Клопотенко побував із "гастрономічним візитом" у Верховині.
Євген Клопотенко в подорожах етнографічними районами України збирає матеріал для нової книги. Цими днями він відвідав село Топільче на Верховинщині.
"Україно, ну як так можна, га? Я з кожною подорожжю люблю тебе сильніше. Чесно, не розумію, чи це взагалі реально. Я думав, що моя любов вже на максимумі. Але цього разу знову зійшов з розуму", - розповідає кулінарний експерт.
Гостя приймала у Верховині родина Романюків.
"Другий удар блискавкою був сьогодні. Село Топільче, Верховина, родина Романюків. Це справжні гуцули. Здивування, любов, повага, любов, захват, любов, любов, любов. В якийсь момент я подумав, що втрачу свідомість від емоційного піднесення. Мене кидало в жар та трясло, я відчував брак кисеню там, де повітря дзвенить від чистоти", - написав Клопотенко на своїй сторінці у сомережі.
Село Топільче - місце, де бережуть традиції, носять гуцульське вбрання та лунають співанки. Але то був би не Євген Клопотенко, якби я не почав шукати їжу. Назбирав дикої м‘яти та свіжого ялівцю. З’їв боречники. Він ще дізнався секрет приготування хліба у печі та знайшов трушну українську гуслянку, про яку мріяв більше року.
Це щось типу йогурту, але крутіше - каже Євген.
"Тепер от везу літрову банку з закваскою додому, щоб зробити гуслянку у 100 років тому вперед. Я закохався. Вперше та знов. Зараз їду в потязі назад в Київ та відчуваю, як моє божевільне серденько вибиває груди. Не думав, що відчувати так багато любові всередині - можливо", - резюмував Клопотенко.
А ще про рецепти, поради, кулінарні хитрощі та багато іншого зі світу кулінарії ви зможете дізнатися на сайті Євгена Клопотенка.