Випадок ботулізму спричинила не скумбрія. Офіційні результати досліджень

Як повідомлялося раніше в матеріалі Скумбрія атлантична натуральна: зафіксувано випадок ботулізму: Від Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області надійшло повідомлення про реєстрацію випадку захворювання на ботулізм, пов’язаного з вживанням рибної консерви "Скумбрія атлантична натуральна з додаванням олії", у мешканця с. Софіївська Борщагівка, Києво-Святошинського району Київської області", про що йшлося в офіціному повідомленні Держспоживслужби. 

Експертний висновок після проведення лабораторних аналізів свідчить, що в відібраних зразках продукції ТМ "Аквамарин" слідів токсину не виявлено , про це йдеться в повідомленні на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області:

"Листом Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Вих-10-01.2/11029-19 від  22.10.2019 «Про випадок ботулізму», додатково повідомлено, що відповідно до результатів лабораторних досліджень Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та місті Києві (експертний висновок від 21.10.2019 №003545 д.к./19) в зразку рибної консерви «Скумбрія атлантична натуральна з додаванням олії», ТМ «Аквамарин», дата виробництва 05.07.2018 р., від партії 80УБ23ИРФ, виробництва ТОВ «РКЗ «Південний», ботулінічного  токсину не виявлено."