Сьогодні, 17 жовтня, в Івано-Франківську провели фестиваль страв за рецептами Євгена Клопотенка.
Відбувся презентаційно-дегустаційний майстер-клас «Шкільне меню за рецептами Євгена Клопотенка», практичний майстер-клас «Подивися. Оціни. Застосуй» за участю Дмитра Федорука, бренд-шефа «П’ятниця» – груп, технолога, рубрика «Цінні поради кухарям…», пише Галицький кореспондент.
Світлана Бойчук, головний спеціаліст з питань загальної середньої освіти департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради розповідає, що метою програми “Нове шкільне харчування” є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах. Вона додає, що щоб зацікавити дітей, необхідно зібратися всією школою в їдальні, прикрасити її та створити “символ змін”.
“Ми знаємо про ожиріння в різних країнах, і мами не завжди можуть приготувати здорову їжу. Ми вирішили зробити у школі здорове харчування, щоб діти звикали до цих страв. Звісно, спочатку було важко, але зараз ми справляємось. Ця система, яка зараз себе виправдовує, потім проведемо опитування серед дітей, і тоді дійсно знатимемо, чи їм це подобається”, – каже заступниця директора департаменту освіти і науки міської ради Наталія Микула.
Нагадаємо, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів затвердила розроблений ним рецептурний збірник для шкільних їдалень.
“Цей рік – перехідний для впровадження “Нового шкільного харчування”. Є позитивні відгуки, адже колишнє меню – застаріле, зміни потрібно впроваджувати”, – наголошує директор департаменту освіти та науки ради Ігор Максимчук.
З початку вересня у школах Івано-Франківська розпочали вводити елементи нового харчування. До списку пілотних шкіл увійшли гімназія №2 та №3, Угорницька школа та школа-ліцей №23.
Варто зазначити, що вартість харчування залишається незмінною: сніданок коштуватиме 15 гривень, а обід – 20.