Про це йдеться на сторінці Департаменту освіти та науки міської ради.
О 12:00 шеф-кухаря очікують у приміщенні СШ № 11, що на вул. Б. Лепкого, 9. Тут в актовій залі відбудеться зустріч та презентація проєкту «Нове шкільне харчування».
На подію запрошуються керівники закладів освіти, підприємці, котрі надають послуги з харчування учнів, відповідальні особи за організацію харчування учнів у закладі освіти та батьки.
Нагадаємо, під час серпневої конференції освітян, яка проводилась у Києві директор департаменту освіти та науки МВК Ігор Максимчук повідомив, що у франківських школах з початку нового навчального року впроваджуватимуть нове шкільне меню.
За його словами, впроваджувати нове меню у всіх школах одночасно не будуть. Спочатку для цього визначать декілька пілотних шкіл. Спочатку новим меню вже похвалилась школа-ліцей №3, а за нею й Угорницька школа.
Дітям пропонують на вибір і салати, і перші та другі страви, приготовлені із нового «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», у яких поєднуються різні корисні для здоров’я продукти.
Додатково Євген Клопотенко відомийукраїнський кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий. Переможець проекту «МастерШеф», засновник соціального проекту зі зміни культури харчування «CultFood», співзасновник ресторану «Сто років тому вперед».
Він переконаний, що готувати — це просто. Він це доводить за допомогою авторських рецептів, якими ділиться на своєму сайті. Також завдання Євгена — показати, наскільки різноманітний кулінарний світ і що не варто обмежувати себе кількома продуктами та звичними стравами. Кулінар поставив собі за мету змінити культуру харчування українців і прибрати, тим самим, з їхнього раціону радянську їжу. Щоб люди харчувалися смачніше, корисніше і більш усвідомлено.
Нове Шкільне Харчування – це проект з покращення культури харчування у школах України, заснований кулінарним експертом Євгеном Клопотенко.
Метою програми “Нове шкільне харчування” є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах. У рамках проекту було розроблено “Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах”, а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні по всій Україні.
Ідея проекту виникла у Євгена ще в шкільні роки. У той час в шкільних їдальнях не було смачних страв. Готували згідно рецептами, але їжа була не аппетитною. Власне, цей факт і надихнув на зміни.