Шоколад запобігає цукровому діабету, інфарктам та інсультам.
Медики особливо рекомендують вживати ці ласощі в кінці літа і початку осені, але попереджають, що зловживати їми не можна, пише Лєнта.
Шоколад прекрасно захищає від нервових стресів і роздратування, оскільки сприяє виробленню гормону радості і знижує рівень кортизолу, який є гормоном стресу.
Крім цього, даний кондитерський виріб, приготований на основі масла какао, що є результатом переробки какао-бобів, запобігає інфарктам та інсультам. Справа в тому, що в шоколаді містяться флавоноїди, які позитивно впливають на стан кровоносних судин, що покращує кровопостачання головного мозку.
Також десерт сприяє виробленню корисної флори в кишківнику, знижує запалення в судинній стінці, з яким пов'язані інсульти.
Шоколад рекомендується вживати людям зі схильністю до утворення тромбів, оскільки в какао-бобах присутні поліфеноли, ефект від яких можна порівняти з дією ацетилсаліцилової кислоти.
Запобігає шоколад і цукровому діабету. У ньому містився речовини, що допомагають підшлунковій залозі виробляти інсулін.
Корисний даний продукт і при хворобах печінки. У його склад входить велика кількість антиоксидантів, які зменшують деформацію клітин органу і запобігають стрибкам тиску в його судинах. Правда, для досягнення позитивного ефекту на печінку слід з'їдати не більше 30 грамів продукту в день.
Крім цього шоколад прекрасно бореться з набряком і рекомендований при ожирінні.
Читайте також:Що потрібно їсти, щоб поліпшити роботу мозку