Адже щодня в державі згорають десятки гектарів потенційного хліба, який вже ніколи не опиниться на столах українців, повідомляють в прес-службі ІФ ОДА та ДСНС.
До прикладу, 22 липня о 17:11 в селі Хотимир Тлумацького району виникла пожежа пшениці на корені на полі.
Основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах є необережне поводження з вогнем, навмисне випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.
Тож, з метою профілактики таких загорянь, у період жнив систематично проводиться інформаційно-профілактична робота, спрямована на забезпечення належного стану пожежної безпеки на сільгосппідприємствах.
Усім керівникам підприємств та працівникам рятувальники залишають також тематичні друковані матеріали із основними правилами безпеки під час жнив.
Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує, що у період збирання врожаю категорично забороняється:
- палити біля хлібних масивів;
- розкладати багаття на полях та поблизу них;
- спалювати стерню, післяжнивні залишки;
- полювати неподалік ланів;
- допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;
- дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;
- зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння;
- обов’язкова наявність іскрогасників на тракторах.
Читайте також:За минулу добу на Прикарпатті ліквідували 4 пожежі.