Віскі клуб Івано-Франківська святкував свою шосту річницю

13 лютого в ресторані Фонтуш відбулося чергове засідання членів громадської організації «Віскі клуб», яке було приурочене до 6-й річниці з моменту його заснування.

Івано-франківський «Віскі-клуб» розпочав свою історію з 08.02.2013р., коли відбулася перша організаційно-настановча лекція-дегустація на тему «Стилі виробництва віскі». З того часу клуб розвивався й перетворився в згуртовану спільному поціновувачіводного з найбільш популярних напоїв. Клубчани активно беруть участь в акціях присвячених популяризації високоякісних напоїв, проводять власні пізнавальні заходи. З початку 2018 року клуб офіційно оформив свій статус, утворивши громадську організацію «Віскі-клуб». Незважаючи на свою лише шестирічну історію, клуб небезпідставно може рахуватися однією з найактивніших віскі-спільнот України. Організація має власну резиденцію на базі Ресторану «Фонтуш» де проводить чергові організаційні засідання та дегустаційні сесії. Крім того, на базі Віскі-клубу створена Дегустаційна комісія, метою діяльності якої є професійна оцінка та підтвердження якості алкогольних напоїв.

Однією з цікавинок цього засідання була розповідь голови клубу Володимира Соколовського про склад хімічних сполук, які містяться в віскі. Напій віскі ціниться не лише смаковими якостями, але й вишуканими ароматами, які є предметом дискусій, обговорень і різняться не лише між різними видами віскі, а навіть можуть змінюватися в залежності від партії, виду келиха, часу витримки напою в келиху і ін. Саме тому в світі для віскі випускають спеціальний посуд, а сама дегустація давно перетворилась на цілий ритуал, за аналогією зі східними обрядами чаювання. Голова клубу розповів про складові та домішки, які присутні в напої і надають йому особливих ароматів, а члени клубу мали змогу відчути запах цих складових за попередньо підготовленими зразками хімічних сполук.

Читайте також:

«Український фолк-рок вчора і сьогодні»