Адміністративна колегія Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рекомендувала ряду хлібопекарних підприємств області запобігти порушенням конкурентного законодавства на ринку хліба та хлібобулочних виробів.З метою виконання покладених на органи Антимонопольного комітету України завдань, територіальним відділенням Антимонопольного комітету України здійснюється постійний контроль за додержанням вимог законодавства про захист економічної конкуренції на ринках хліба та хлібобулочних виробів.Здійснений органами Комітету в межах повноважень аналіз регіональних ринків хліба та хлібобулочних виробів вказує на зростання цін на хліб та хлібобулочні вироби в окремих регіонах. Це зростання цін в окремих випадках пов'язане з діями суб'єктів господарювання, які мають ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку хліба та хлібобулочних виробів та відбувається за рахунок збільшення суб'єктами господарювання статей витрат без належного обґрунтування та підстав.
З метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції адмінколегія територіального відділення рекомендувала 9 основним хлібопекарським підприємствам області утриматись від встановлення таких цін на хліб та хлібобулочні вироби, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.
ПАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат» вже повідомив про виконання рекомендацій та знизив на 5 коп. за буханець проти запланованого рівня роздрібні ціни на хліб пшеничний Звичайний формовий та Луцький подовий.
Оскільки на органи АМКУ покладена велика відповідальність щодо недопущення необґрунтованого зростання цін на регіональних ринках хліба та хлібобулочних виробів, відділенням були негайно прийняті зазначені заходи упередження порушень конкурентного законодавства.Про результати розгляду цих рекомендацій суб'єкти господарювання повинні повідомити обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України у десятиденний строк з дня їх отримання.
Відділення ретельно проконтролює виконання суб’єктами господарювання наданих їм рекомендацій.