Завтра у ресторації "Profiterole" у місті Івано-Франківську - святкування річниці

Ресторація "Profiterole..." Ммм, від самої лиш назви відразу малюються в уяві пастельні відтінки французької богемії, вишуканого смаку, витонченої музики...Так хочеться зайти туди, відмежуватися від гамору, відчути справжній шарм насолоди і чогось теплого і ніжного, схожого на найкращу версію життя...

А ви зайдіть. Зайдіть, зайдіть, і то ось саме завтра! Бо завтра...Ооо, завтра в "Profiterole" день народження! Рівно рік тому у Франківську на  вулиці Мазепи, 2, на розі Бельведерської з'явився бронзовий Ігнацій Камінський - один з кращих бургомістрів Станіславова епохи 19-го століття. Ця постать дуже органічно "запасувала" до Франківська і відразу позначила  Ресторацію "Profiterole" як заклад вишуканого смаку і розкішної атмосфери...Рівно рік тому, саме 15 вересня 2016 року, цей заклад відкрив двері всім-всім, хто береже в собі пам'ять про той особливий станіславський шарм недоговорених історій, котрий можна собі дозволити в цих бездоганних стінах. 

Тому завтра, завтра, завтра  - 15 вересня, з 11.00 до 23.00 - всі з хвилюванням очікують кожного з вас! Вони готуються до зустрічі з кожним, хто вирішить зайти в цей заклад! Шеф-кухар підготував "компліменти" кожному, хто потім з відвідувачів обов'язково перетворюється на бажаних гостей та хороших друзів ! Тому що тут все найкраще: і меню, і атмосфера, і ціни, і якість найсвіжіших морепродуктів, зокрема, устриць та лобстерів.

ТО ЩО Ж ВОНО ТАКЕ - "Profiterole"?

Спочатку це слово у французькій мові означало невелику грошову винагороду, маленьке задоволення. Пізніше ним стали називати ніжні, мов хмаринки, повітряні тістечка з солодкою чи соленою начинкою. Сьогодні це знаменитий на весь світ десерт французького походження. Головною ідеєю при створенні закладу стало відтворити частинку Франції в Івано – Франківську, готуючи страви і десерти, гідні гурмана, даруючи емоції в атмосфері затишку та комфорту. Чому саме Франції? Тому, що це країна емоцій, романтики і краси, світ художників, шеф-кухарів, кондитерів, вишуканих страв та десертів. Тож, відтепер побувати у французькому кафе можна, не виїжджаючи із Івано-Франківська.

А, знаєте, хто зустріне Вас на вході із чашечкою кави? Це Ігнацій Камінський (1819-1902), який увійшов в історію Станіславова як найкращий бургомістр. Він найбільш відомий тим, яка відбудував місто після так званої Мармулядової пожежі, що спалахнула 28 вересня 1868 року. За 20 років його управління з’явилось кілька нових вулиць, були збудовані будинки у австрійському стилі, започатковане газове вуличне освітлення, запрацювали пожежне депо, реальна школа і нова Ратуша. Крім того, поговорювали, що Ігнацій не був байдужий до культури Франції та полюбляв профітролі.

Варто наголосити, що цей заклад містить в собі не лише ресторацію, а й затишну кав'ярню та кондитерську, де крім класичних французьких рецептів, вам запропонують чудові авторські, адже  кондитери експерементують та розвиваються, шукаючи ідеальне поєднання смаків. Ставлять перед собою мету: створювати не лише вишукані, а водночас і дуже смачні десерти, які обов'язково залишать відгук у Вашому серці! Солодощі зроблені з любов’ю та виключно із натуральних інгредієнтів. Візитівкою цього закладу є профітролі з морозивом і гарячим шоколадом. Тож тут просто впевнені, що серед всього асортименту десертів Ви обов’язково знайдете свій улюблений!

Кав’ярня "Profiterole" – це кав’ярня третьої хвилі! Основна її місія – стати осередком філософії кавової культури міста, розповсюджувати зразки якісної кави, тому у меню тут тільки моносорти високоякісної арабіки. Зелені зерна для вас обсмажує Івано - Франківська палярня, яка  працює безпосередньо із постачальниками кави з плантацій Колумбії, Ефіопії, Гватемали, Коста-Ріки та Куби.

Тут готові ділитись з вами знаннями, інформацією щодо відмінностей кавових зерен, сортів кави та методів її приготування. Замовивши “Капінг сет”, Ви маєте можливість обрати свій улюблений сорт, відчути різницю між ними. Баріста "Profiterole" покращують свою техніку на майстер-класах і профільних змаганнях, тому за їхньою порадою у кавовому меню Ви точно знайдете щось на свій смак. Адже для їхніх баріста, кава - це не лише робота, це їхнє хобі, а її приготування – процес, який вимагає не тільки безлічі знань та постійного вдосконалення, але і великої любові. Є навіть такий вислів: «Кава, приготовлена з любов’ю, у кілька разів смачніша».

Ще однією ознакою кав’ярні третьої хвилі стала альтернативна кава. Кемікс, пуровер, аеропрес – це найбільш відомі brew - методи. Кожна альтернатива має свій смак і свою історію, яка рельєфом написана художником на стінах та стелі кав’ярні.

Концепт  кухні "Profiterole"– продукти абсолютної свіжості у поєднанні з багатоваріантністю їх приготування, професійно та з любов’ю. Основа меню – дари водних глибин: риба і морепродукти, які постачаютьсч з країн Середземномор'я та Атлантики.

При цьому, пікантною особливістю і “перлиною” ресторації, безумовно, є устриці. Вишуканий делікатес спочатку манить легким морським ароматом, а потім дивує своїм витонченим збалансованим солодово-солоним смаком. Для них устриці регулярно доставляють постачальники, які безпосередньо отримують молюски із Голландії та Франції, а потім їх обережно розміщують  у спеціальний акваріум, що знаходиться у залі ресторації. Не оминіть увагою красенів - омарів, яких тут  також пропонують живими з акваріума. Поціновувачі класики французької кухні не залишаться голодними: фуа гра з яблуком, рататуй, цибулевий суп, запечений камамбер і багато інших традиційних французьких страв поруч з вишуканими авторськими. А хто не любить, смачно поївши, випити келих ароматного вина? Широкий асортимент винної карти, підібраний для Вас професійним сомельє, приємно здивує і стане вдалим акомпанементом до будь-якої страви, запропонованої у меню. За допомогою Coravin ( Коравіна), не відкорковуючи пляшки, Ви маєте можливість  скуштувати вишукані вина.

А ще у ресторації часто відбуваються цікаві події та проводяться вечори живої французької музики, гастро - вечері від шеф - кухаря, презентації сомельє і дегустації вин. Про графік та деталі подій, а також новинки меню можна дізнаватись на їхній  сторінці у Фейсбук: facebook.com/Profiterole2016.

Не забудьте: ЗАВТРА, 15  вересня, з 11.00 до 23.00! Вони ждуть кожного!

Їм рік, і вони реально круті!

Бо вони не просто готують - вони дарують емоції!