Сезон масового споживання баштанних культур припадає на серпень місяць. Втім, магазини та ринки вже кілька тижнів рясніють кавунами та динями.
Аби ягоди були не лише смачні, а й безпечні, лікарі-гігієністи перевіряти у продавців документи, які засвідчують якість та безпечність товару, інформують на сайті Долинської райдержадміністрації.
Допустима добова доза нітратів становить 5 мг на 1 кг маси тіла. ТОж інформація про вміст нітратів у продуктах дозволить розрахувати безпечну порцію для споживання.
Спеціалісти також нагадують, що кавуни та дині треба ретельно мити перед вживанням. І не рекомендують купувати вже розрізані ягоди через можливість підхопити інфекцію.
Прості поради гігієністів як обирати баштанні культури: купуйте кавуни та дині лише в місцях офіційної торгівлі; просіть у продавця документи про їх безпеку та якість; не купуйте пошкоджену та розрізану продукцію; перед споживанням ретельно мийте кавуни та дині під проточною водою; зберігайте дині та кавуни в холодильнику.
Читайте також:
Іжа - за оцінки. Студенти-харчовики на іспиті влаштували імпровізований ресторан. ФОТО