Гарний ранок починається з гарної кави. ЇЇ аромат обіцяє красивий день, успіх, задоволення....Пару секретів, як зробити каву, а отже і свій день, в затишку і успіхах.
За традицією турецьку каву варять виключно з кави сорту арабіка. Часто в нього додають спеції і кардамон. Деякі іноді заварюють зерна кави цілком, але вони так і будуть плавати на поверхні. Турецька кава — це кава з пінкою! Якщо її немає, значить кава зварена неправильно.
- Чисту порожню турку ставимо на плиту, щоб підігріти її дно. Потім знімаємо її з вогню.
- Насипаємо в неї мелену каву. Розраховуємо кількість кави таким чином: на 150 гр води необхідно 2 чайні ложки меленої кави.
- Після того, як насипали кави в турку, додаємо туди ж цукор. Його кількість кожен визначає для себе сам.
- Потім в турку наливаємо холодну воду. Слідкуйте за тим, щоб рівень води не перевищував саме вузьку область горлечка турки. Таким чином, ви забезпечите мінімальну взаємодію з повітрям, а це дає можливість напою максимально насититися ароматом кави.
- Прийшов час поставити турку назад на плиту. Будь ласка, зверніть увагу, що мелену каву в турці потрібно варити на повільному вогні.
- Радимо не відходити від плити, поки вариться кава. Напій примхливий, він може і втекти, поки ви займаєтеся сторонніми справами. Після того, як на воді утворюється пінка, а з боків з’являються пухирі, починається процес закипання і піночка піднімається. Зняти турку з вогню потрібно до того, як пінка зруйнувалася, намагайтеся не допустити цього. Також не повинно бути бурхливого кипіння з великими бульбашками повітря.
- Отже, ви зняли турку з вогню. Тепер потрібно дочекатися того, щоб пінка осіла. Повторіть її підняття ще раз і насолоджуйтеся життям і його різними смаками!