Минулого року прикарпатці найкраще їли картоплю, зате економили на м'ясі. Статистика

Головне управління статистики подало дані всеукраїнського щорічного моніторингу, щодо якості харчування українців. За калорійністю середньодобового раціону населення Івано-Франківська область посіла 8 місце.

У 2015р. одним жителем області було спожито 183 кг картоплі, що на 3,2% перевищує рівень попереднього року, 135 кг овочів та баштанних продовольчих культур (на 2,5% більше), 44 кг плодів, ягід і винограду (на 2,8% більше), 37 кг цукру (на 1,1% більше).

Разом з цим, споживання м’яса та м’ясних продуктів зменшилося на 4,4% і склало 42 кг на одну особу за рік, молока та молокопродуктів – на 0,6% (259 кг), яєць – на 9,2% (257 шт), хлібних продуктів – на 4,4% (112 кг), ),  риби та рибних продуктів – на 26,4% (5 кг), олії – на 5,4% (12 кг).

За кількістю спожитих в розрахунку на одну особу молока та молочних продуктів, картоплі  у 2015 році область знаходилась на першому місці серед регіонів України, хлібних продуктів – посіла п'яте, цукру – дванадцяте, олії – чотирнадцяте, плодів, ягід та винограду – сімнадцяте, яєць, м’яса та м’ясопродуктів, овочевої продукції – 21–23, риби та рибопродуктів –24.

У минулому році одним жителем області більше, ніж в середньому по державі спожито цукру, молочних та хлібних продуктів, картоплі (на 3–33%).

Калорійність середньодобового раціону населення порівняно з середньою  по  Україні є вищою на 4,6%  і склала 2927 ккал на одну особу. За цим показником область посіла восьме місце серед регіонів держави.