Декупаж пасхальних яєць — індивідуальна неповторність великоднього кошика (ФОТО)

На Великодньому ярмарку, що на Вічевому майдані, можна знайти гарно оздоблені крашанки, які прикрасять ваш великодній кошик. Але ще краще зробити оригінальні крашанки самостійно. Декупаж пасхальних яєць — це прекрасна можливість творчо самореалізуватися та привнести вашому великодньому кошику індивідуальну неповторність.

В якості основи пасхального декупажу використовуйте варене біле яйце. Серед матеріалів вам знадобиться крохмаль, вода, пензлик, декупажні серветки з дрібним малюнком (такі можна придбати у Бастіона) та харчові барвники (золотий, срібний чи інший колір).

Інструкція:

Зніміть два нижніх шари серветок (для роботи вам знадобиться тільки верхній шар) і зробіть заготовки мотивів — виріжте квіти чи інші елементи невеликого розміру і трішки надірвіть краї, щоб "стерти" контур.

Декупаж пасхальних яєць — індивідуальна неповторність великоднього кошика (ФОТО), фото-1

Розподіліть мотиви на поверхні яйця. Робіть це за допомогою пензлика і води. Головне —  розгладити всі складочки.

З крохмалю необхідно зробити клейстер. Можна використовувати кукурудзяний або традиційний картопляний крохмаль. Замість крохмалю також можна використовувати збитий білок. Клейстер можна варити за наступним рецептом:

2 чайні ложки крохмалю + 50 мл води. Підігрійте суміш у мікрохвильовці 20 секунд, після чого помішайте її, потім знову помістіть у мікрохвильовку на 10 секунд і після — знову розмішайте суміш.

Після того, як всі мотиви розподілені, "пройдіться" по поверхні серветки клейстером. Після чого яйце слід залишити допоки клейстер не підсохне.

Декупаж пасхальних яєць — індивідуальна неповторність великоднього кошика (фото) - фото 2

Після того, як всі яйця підсохнуть (10-15 хв) їх можна покрити декоративним шаром. Для цього в невелику кількість клейстеру додайте харчовий барвник.

Висушувати зроблені вами крашанки краще на решітці.

Декупаж пасхальних яєць — індивідуальна неповторність великоднього кошика (фото) - фото 4