Днями японський ресторан "Япона Хата" у Івано-Франківську влаштував для сиріток майстер-клас з приготування суші. Захід провели з нагоди Дня Святого Миколая.
13 діток віком від 8 до 16 років крутили рол "Каліфорнія з креветкою" до складу якого увійшли тригрова криветка, авокадо, огірок, помідок, сир і кунжут. Також вони скуштували рол "Монрол з копченим лососем", - пише 0342.ua.
"На майстер-клас ми запросили діток з Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, оскільки вони не мають можливості у будь-який час скуштувати суші. Деякі дітки зізнаються, що у кафе вони прийшли вперше", - розповідають організатори.
У реабілітаційному центрі налічується 30 дітей, але відвідати майстер-клас виявило бажання тільки 13 з них.
"Ми були готові прийняти усіх дітей. Для нас кількість була не важлива. Нашою метою було влаштувати діткам святовий вечір, показати їм щось нове і водночас популярне у наш час", - розповідає адміністратор "Япона Хати" Марія.
Вихованець Центру Богдан зізнається, що не те що куштує, але й бачить суші вперше в житті: "Я таке їм перший раз. На смак не можу ні з чим порівняти, але це дуже смачно. А от та зелена штука (васабі - ред.) схожа на часник".