• Головна
  • Рецепти гарячих напоїв, які легко приготувати вдома і смакувати у холодну пору року (ФОТО)
ТОП-6
20:30, 17 січня 2017 р.

Рецепти гарячих напоїв, які легко приготувати вдома і смакувати у холодну пору року (ФОТО)

ТОП-6

Немає нічого кращого в холодний зимовий вечір, аніж зігріваючий коктейль. Крім традиційного глінтвейну, в холодну пору зігрітися можна пуншем або напоями на основі гарячого коньяку чи трав. Як кажуть віртуози барної справи, такі коктейлі розслабляють, піднімають настрій і, при потребі, якщо знати міру, допомагають імунітету боротися із застудою.

Щоб зібрати для вас ТОП-6 ароматних і легких у приготуванні напоїв, журналіст 0342.ua випробував запропоновані нижче рецепти на собі. Вийшло досить смачно. Отож...

Збитень (безалкогольний)

Цей стародавній зігріваючий напій допоможе швидко зігрітися після морозу, а також захистить від застуди. "Збитень" — це суміш меду з водою, настояної на лікувальних травах - зверобої, чебрецю, липовій кольорі або шавлії. Сучасні інтерпретації Збитню абсолютно позбавлені будь-яких обмежень. Ви сміливо можете використовувати корицю, імбир, аніс і бадьян, гвоздику і мускатний горіх. Від цього ваш гарячий напій тільки виграє

Рецепти гарячих напоїв, які легко приготувати вдома і смакувати у холодну пору року (ФОТО), фото-1

Інгредієнти:

  • Вода (1 л)
  • Мед (150-200 г)
  • Гвоздика (1 ч.л.)
  • Інші прянощі і трави

Спосіб приготування: закип'ятити 0,5 л води і остудити її до 60 градусів, після чого розмішати в ній цукор і мед. У іншій половині води (ще 0,5 л) заварюємо трави і прянощі (можна сміливо додавати аніс, бадьян, імбир, корицю, мускатний горіх, тощо. Прокип’ятити трави впродовж 5-10 хв., знімаючи піну, після чого даємо настоятися завару. Потім «збиваємо», тобто змішуємо обидві частини в одній посудині і підігріваємо все до потрібної температури. Солодкий і пряний медовий напій — відмінний засіб від застуди.

Глінтвейн (алкогольний)

Рецептів приготування глінтвейну є різні. Проте, ми поділимося своїм власним, який обирали методом спроб та помилок. 

глінтвейн

глінтвейн

Інгредієнти: 

  • Червоне вино "Кагор" (0,5 л)
  • Апельсин (1 шт.)
  • Ванільний цукор (1/2 пакетика)
  • Палочка кориці

Спосіб приготування: підігріти у каструльці вино, але не доводячи його до кипіння. Коли вино вже достатньо нагріється, додати ванільний цукор і порізаний кільцями апельсин. Дати напою трішки настоятися. Подавати у склянці, додавши апельсин та палочку кориці.

Коктейль "Старий том" (алкогольний)

Цей напій готується на основі віскі. "Старий Том" дуже полюбляють консервативні англійці

Рецепти гарячих напоїв, які легко приготувати вдома і смакувати у холодну пору року (ФОТО), фото-3

Інгредієнти:

  • Віскі
  • Вода (вона повинна бути гарячою)
  • Мед
  • Лимонний сік

Спосіб приготування: закип'ятити воду і додати до окропу паличку кориці та гвоздику. Трішки остудити і додають віскі, цукор, лимон і мед. Подавати у склянці, додавши кілька лимонних скибок. 

Грог (алкогольний)

Цей напій добре зігріває і показаний при обмороженнях і занепаді сил. Антисептичні властивості грогу  справжня панацея від грипу та застуди. Однак слід пам'ятати, що грог набагато міцніший глінтвейну, тому вживати його слід в міру

Рецепти гарячих напоїв, які легко приготувати вдома і смакувати у холодну пору року (ФОТО), фото-4

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Чорний чай або вода (60 мл)
  • Ром або коньяк (60 мл)
  • Цукор (1 ч.л.)
  • Лимоний сік (40 мл)
  • Палочка кориці
  • Гвоздика (2 бутончика)
  • Фрукти (по бажанню)

Спосіб приготування: Закип'ятити чай або воду і додати цукор. Окремо підігріти алкоголь і змішати з чаєм. Додати лимонний сік і прянощі. Все перемішати і куштувати. У готовий напій ще можна додати ложку рідкого меду і кілька скибок фруктів, наприклад, апельсинів або лимонів.

Гарячий ягідний пунш 

Пунш — це один з найдавніших напоїв. Сьогодні пуншем називають практично будь фруктово-ягідний мікс. Спосіб приготування цього напою дуже простий і нагадує рецепт глінтвейну або грогу. Шанувальники терпких смаків оцінять цей гарячий коктейль, в який при бажанні можна додати і ром

пунш

пунш

Інгредієнти:

  • Вишневий сік (1/2 склянки)
  • Апельсиновий сироп (30 мл)
  • Персиковий сік (40 мл)
  • Ром (при бажанні)

Спосіб приготування: підігріти вишневий сік, але ні в якому разі не можна доводити й ого до кипіння. Це може погано позначитися на смаку. Гарячий сік перелити у заздалегідь підігрітий келих. Туди ж додати апельсиновий сироп і 40 мл персикового соку. Перемішати все це і прикрасити листочками м'яти.

Гарячий сидр по-англійськи

Цей слабоалкогольний яблучний напій, що має терпкий і яскравий смак. Цей напій вживають як у холодному, так і в гарячому вигляді. Як зігріваючий різдвяний напій його зазвичай використовують у країнах центральної Європи та на британських островах. На відміну від досить міцного глінтвейну, він не такий п'янкий, але смакове поєднання яблучного сидру з пряними спеціями повинно сподобатися

Рецепти гарячих напоїв, які легко приготувати вдома і смакувати у холодну пору року (ФОТО), фото-6

Інгредієнти:

  • Яблучний сидр або сік (0,5 л)
  • Ром (якщо замість сидру використовуєте сік) (50 мл)
  • Мед (0,5 ст.л)
  • Тростинний цукор
  • Бадьян (1 зірочка)
  • Кориця (1 паличка)
  • Гвоздика (3 шт.) 
  • Яблука

Спосіб приготування: вилити сидр в каструльку, додати всі інгредієнти і нагріти, не доводячи до кипіння. Накрити напій кришкою і залишитио на 1 годину. Перед подачею розігріти, додати яблука, а забажанням і апельсинової скоринки. 

Смачного і теплого вам вечора!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Івано-франківськ #новиниівано-франківська #теплінапої #напої #глінтвейн #грог #збитень #ягіднийпунш #старийтом #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
live comments feed...